Вижте какво поискаха от дядо Коледа децата от Пловдив! (СНИМКИ)

pisma koleda (3)

Шестици на малките матури тази година поискаха пловдивски седмокласници от Дядо Коледа. Това съобщиха от местния клон на Български пощи, където продължават да събират писма до добрия старец. Всяко получено писмо в пощенските кутии директно отива до Северния полюс, обясниха от Централна поща.

Успешно представяне на матурите поиска седмокласничката Здравка Илиева от пловдивското село Триводици. „Скъпи Дядо Коледа, пише ти вече едно пораснало дете! Искам за Коледа да получа много неща. Бих желала за цялото си семейство много здраве и успех през идната година, на мен – успешно завършване и късмет на матурите след 7 клас”, признава съкровеното си желание 13-годишното момиченце.

Сред писмата има и на деца, които не вярват във вълшебния старец. Деница Динчева от Пловдив не крие, че вече е загубила вярата си в Дядо Коледа, но въпреки това му е написала писмо.  „Скъпи Дядо (мама и тате) Коледа, искам да получа нов бански и раница за тренировки, но това не е всичко. Искам да получа и пари – 50 лева, да си купя дрехи, че нямам.”, пише момичето.

До добрия старец е писала и майка, която не крие сълзите си. „Тази Коледа ще бъде различна”, е откровена в тъгата си пловдивчанката. Тя е прикрепила своето писмо към това на 6-годишното си дете и единственото, което си пожелава е добрият старец да дари на човечеството лек за страшната болест рак, тъй като тази година е загубила майка си от коварната болест.

Сред желанията на децата са дядо Коледа да им донесе куче робот, електронен часовник, енциклопедия, истински рибки, пони, плейстейшън и др. 6-годишно момиченце пък не само, че не иска подарък, но и е и зпратила дар на белобрадия старец. „Изпращам ти балерина, за да имаш и ти подарък”, пише Мая, в чието писъмце има красиво нарисувана и старателно сгъната балерина.

Децата, написали точния си адрес на пощенския плик, задължително получават отговор от Лапландия, обяснява Диана Ранчева, ръководител отдел „Маркетинг и продажби”. Тя прочита детските писма, които след това заминават към офиса на Дядо Коледа на Северния полюс.

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top