Вижте как върви ремонтът на бул. „Васил Априлов“ (СНИМКИ)

Ден след началото на ремонта на втория участък на бул. „Васил Априлов“, от DCNEWS решихме да проверим как вървят строителните дейности.

Заграденият отвсякъде участък се оказа съвсем достъпен за автомобили. Предприемчиви шофьори бяха дръпнали едно от загражданията на кръстовището с „Пещерско шосе“ и спокойно си влизаха и излизаха оттам.

Автомобили и таксита щъкаха по все още недокоснатата в по-голямата си част асфалтова настилка. Около входа на Медицинския университет имаше и доста паркирали коли, между които се опитваха да минат тежките фадроми и багери.

За ден от началото на ремонта са премахнати паветата на около 10-метров участък от пътното платно с ширина около 3 метра в района на университета. А в 10.30 ч. сутринта, освен свалените тролейбусни жици от западната страна на булеварда, не се виждаше никакъв друг признак за строителна дейност – работниците видимо чакаха някой да даде старт на работата им.

Вторият участък от бул. „Васил Априлов“ – от ул. „Любен Каравелов“ до бул. „Пещерско шосе“ ще се ремонтира до 30 септември. До 30 март пък трябва да приключи реконструкцията на първия участък – от кръговото на Централна гара до ул. „Любен Каравелов“. По време на ремонта се очаква да бъдат ремонтирани също самата ул. „Любен Каравелов“ и павираната част на „Гладстон“.

Припомняме, че в третият етап – от „Пещерско шосе“ до улица „Войнишка слава“ се предвижда в големи участъци разширение на пътната отсечка с близо два метра.

Цялата обществена поръчка е на стойност 7 млн. лева, общият срок за изпълнение е 11 месеца.

Докато трае ремонтът на булеварда, колони от коли задръстиха обходните улици. Опашката от автомобили и рейсове на павираната част на ул. „Гладстон“ днес бе до училище „Антим І“, а цялата ул. „Радецки“ бе пълна с шофьори, опитващи се да се включат в движението откъм ул. „Любен Каравелов“ и да избегнат огромното задръстване по бул. „Руски“.

Подобни статии

Top