Вижте как укрепват пътя за Асеновата крепост (СНИМКИ И ВИДЕО)

asenova (9)

Преминаването по пътя за Асеновата крепост и селата Яврово, Лясково и Добралък от няколко дни е затруднено заради строителни дейности по подпорните стени, с които се укрепва свлачището в района.  На пътя кипи усилена работа. В момента екипи на фирмата-изпълнител, която укрепва свлачищата преди крепостта, извършват обрушителни дейности. Точно над пътната отсечка има срутище от пръст и скална маса и се налага то да бъде съборено, за да се премахне опасността от нови срутвания.

Докато тежката верижна машина събаряше тоновете пръст и скали, се наложи неколкократно работата да бъде спряна заради автомобили, които преминаваха по пътя. Някои от тях на своя глава преминаваха под падащите камъни, с риск за живота си и въпреки опитите на работниците да им попречат.

 

Част от бетонната подпорна стена вече е изградена. А в участъка, който през пролетта беше най-пропаднал, сега се набиват пилоти.  Арматурата ще укрепи свлачището и ще подпомогне изграждането на подпорната стена, обясниха от фирмата-изпълнител.

 

От общината съобщиха, че получените досега 1,3  милион и 300 хиляди лева от Междуведомствената комисия към Министерски съвет, са насочени именно към този участък. Очаква се допълнително финансиране за останалите 3 свлачища по пътя за Лясково, уточниха от администрацията. Припомням, че общата сума, която трябва да бъде отпусната е в размер на близо 2 милиона лева.

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top