Вижте как феновете изпратиха Христолов. В неделя няма да е така! (СНИМКИ И ВИДЕО)

Феновете на Ботев изпратиха предишния собственик на клуба Димитър Христолов след няколко години борба против неговото управление. Ултрасите го наричаха Митьо Селския, агент на Локомотив, а любимият им лозунг бе: „Смърт за Христолов!”. Един от по-заможните привърженици дори го написа на Великата китайска стена.

Бултрасите няколко пъти горяха и бесиха Христолов като чучело, имаше организирани протести срещу него, концерт на площада с участието на „Д-2”. Дори бе заложена бомба в двора на къщата му в Крумово, която не експлодира, но пък до основи изгоря ресторантът му в ЖК „Тракия”.

И още – некролози с неговия лик, озаглавени с „Радостна вест”, а целият град бе окичен с транспаранти: „Христолов вън от Ботев!”.

Сега изпращането на банкера Цветан Василев ще бъде коренно различно. Изпратеният в изгнание вече бивш собственик на най-стария футболен клуб в България, е наричан от „жълто-черните” привърженици втория Буров.

Плакати и транспаранти в негова защита се издигат на всеки мач на Ботев, а нещо уникално е подготвено от феновете по време на предстоящата среща с Литекс в неделя. И със сигурност няма да има викове за смърт, а точно обратно – на вечна благодарност!

Снимка: TribunaPlovdiv.bg

Подобни статии

Top