Вижте Колодрума дни преди откриването (СНИМКИ)

kolodruma12

Общо 438 места за паркиране ще има за посетителите на новата спортна зала „Колодрума“ в Пловдив. 200 са парко местата на открития паркинг, а 238 са в подземното ниво на залата, обясни кметът на Пловдив Иван Тотев. Плановете ни са догодина външният паркинг да се разшири с още 100 места, допълни той. Живущите наблизо могат да използват паркинга срещу месечен абонамент.

„Община Пловдив смята да развие  спортен комплекс с игрища за футбол, баскетбол, волейбол. В зоната на запад, където е зала „Академик“, която е собственост на ПУ „Паисий Хилендарски“,  планираме да изградим  един голям  парк.“, каза градоначалникът.

На предстоящата  сесия на пловдивския общински съвет на  27 август ще бъдат гласувани тарифите за ползване на залата. Предложението на кмета е дневният  наем  за концерти да бъде 9 хиляди лева, а за спортни събития 6 хиляди лева.

„В момента правим оценка на  по-малките  зали. Спортното съоръжение разполага с няколко хиляди квадратни метра, които са разпределени в допълнителни зали, които могат да бъде използвани за спорт, танци и други занимания. Те ще бъдат част от бюджетните приходи на залата”, допълни Тотев.

Съоръжението е с 6 200 седящи места, изпълнява функцията на покрит колодрум, спортна и концертна зала. Тя е на три подземни и две надземни нива. Спортната зала разполага с 3 000 квадратни метра комбинирано игрище за 22 вида спорт.  В момента тече подготовката за откриването на Световното първенство по Таекуон – до , което ще започне на 27 август.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top