Вижте къде има свободни места за третото класиране след 7 клас

От днес започва подаването на заявления за трето класиране в гимназиите в Пловдив. Това съобщи експертът от Регионалния инспекторат по образование в града под тепетата Рангел Райчев.

На 8 юли бяха обявени свободните места за трето класиране, а от днес до 13 юли ще се подават документи от некласираните ученици в училищата-гнезда, като след това свободните места ще могат да се запълват от училищните директори до септември.

На този етап все още има 7 свободни места в ОМГ „Акад. Кирил Попов“,  10 във ФЕГ „Антоан дьо Сент Екзюпури“, 4 в ЕГ „Иван Вазов“ и 1 в ГХП „Кирил и Методий“. Останалите са в СОУ и професионалните гимназии. Общо 279 са незаетите места след трето класиране в цялата област. Повече вижте ТУК!

Резултатите от трето класиране ще излязат на 15 юли. Информация за класираните ученици по профили и специалности може да бъде получена на сайта на МОН и индивидуално от директора в училищата центрове. Записването е от 18 до 19 юли. Незаетите места ще бъдат обявени в сайта на РИО на 21 юли.

Едва след третото класиране ще стане ясно окончателно колко паралелки ще бъдат закрити тази година, тъй като след втория тур това не е разрешено по наредба, припомни Рангел Райчев. Припомняме, че след първото класиране бяха закрити 9 паралелки с 11 специалности.

На 12 септември ще бъде издадена заповед от РИО, с която ще се сложи край на класирането след седми клас, обяви експертът.

РИО – Пловдив публикува и списък на пловдивските училища, които са заявили в инспектората, че ще имат непрофилирани паралелки за осмокласници за учебната 2016/2017 г. Те са общо 21. На директорите на посочените училища са дадени указания за своевременно информиране на учениците и родителите и за насочването им към други училища в случай, че броят на записаните ученици в непрофилирана паралелка в VІІІ клас е под нормативно определения минимум, уточни Райчев.

 

Подобни статии

Top