Вижте най-новия видеоклип на Калин Вельов и Тумбаито (ВИДЕО)

„Болката отляво“ е седмият сингъл,  на първата по рода си салса формация „Тумбаито” от едноименния им албум с латино кавъри на популярни български песни от 60-те години досега.

Песента е записана от емблемата на българската поп сцена Васил Найденов през 1996 г. и е от серията лирични балади на композитора Стефан Димитров. Аранжиментът е на „Тумбаито” и е в стил Salsa Romantica. Текстът е на Маргарита Петкова. Видеореализацията е концертен запис от промоцията на албума „Тумбаито” с режисьор Силвана Зибо.

С разнообразния си репертоар –  авторски проекти и кавъри на световни салса песни, бандата реализира концерти освен в България и в редица международни салса фестивали в Турция, Гърция, Кипър, Румъния, Англия и Македония. Момчетата работят със световно известни имена – Jimmy Bosch, Herman Olivera, Franke Morales.

Основана през 2007 г.,  латино формацията изнася първия си голям концерт  същата  година в БНР, като изпълнението е излъчено по сателит в радиоефира на осем европейски столици. Осем години по-късно, на 23-ти октомври 2015 г. , Калин Вельов и Биг бендът на Българското национално радио изнесоха шеметна „Латино фиеста“. В препълненото Първо студио на БНР градусът на настроението се нажежи неимоверно под диригентството на Антони Дончев и завладяващите латино ритми – боса нова, самба, ча-ча, салса, мамбо, бугало. Специалните гости на концерта  – перкусионистът Калин Вельов и вокалистът и тромпетист на „Тумбаито“ Мартин Ташев, взривиха публиката с много солови изпълнения, а изненада за всички бе огнената кубинка Ирения Васкес, която пя и свири на пиано.

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top