Вижте оборудването за модерния транспорт в Пловдив! (СНИМКИ)

Както вече DCNEWS писа, в Пловдив започна оборудването на повече от 42 спирки с автомати за продажба на билети и електронни карти за градския транспорт. Досега са поставени 8 такива автомата на едни от най-възловите и оживени автобусни спирки – на бул. „Цар Борис III Обединител“ – срещу ПУ „Паисий Хилендарски“ от двете страни на „Тримонциум“, Тунела – Юг, Тунела – Север и бул. „Шести септември“ на спирката срещу Семинарията.

Предстои да бъдат монтирани още автомати, като част от тях ще бъдат поставени и в училища, научи DCNEWS. Освен с монети, те ще могат да издават транспортни документи и при заплащане с дебитни или кредитни карти.

С билетни автомати и устройства за магнитни транспортни карти вече са оборудвани и всички автобуси, видя репортер на DCNEWS. Така билет ще може да бъде закупен и в рейса.

Монтираси са и информационните табла, каквито трябва да има на 354 спирки в града. Те ще показват в реално време движението на градските автобуси – номерата на маршрутните линии и минутите, оставащи до пристигането им. От няколко дни се извършва тестване на таблата, като предстои да бъде направен и реален тест.

Очаква се скоро да бъде готов и Центърът за управление на трафика, който се изгражда в бившия хотел на Ванко 1.

Припомняме, че в Пловдив проектът за модернизацията и развитието на устойчив градски транспорт се финансира  със средства от ЕС чрез Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет.

Той е на стойност над  44 милиона и 300 хиляди лева и  се осъществява по  Оперативната програма „Регионално развитие“ – 2007-2013 година.

 

Подобни статии

Top