Вижте опашката пред КАТ в Пловдив (СНИМКИ)

Опашка пред КАТ Пловдив

Заради неработещата система за регистрация на автомобили в пловдивския КАТ се образуваха огромни опашки. От 10.00 хората чакат стоически с обяснението, че има срив в системата. По късно стана ясно, че в момента се извършва проверка от Дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР. Прокуратурата излезе и с официална позиция по случая. Ето я в пълен текст:

Във връзка с констатирани пропуски и проблеми по редица въпроси от дейността на служители при ОДМВР гр.Пловдив, сектор „Пътна полиция”, свързани с регистрациите на моторни превозни средства, преминаване на технически прегледи на моторни превозни средства, издаваните във връзка с това документи за регистрация, издаването на свидетелства за правоуправление на МПС, легализирането на СУМПС, издадени в чужбина, вкл. такива издадени в страни – членки на ЕС, издирвателната дейност на автомобили, обявени за издирване в НШИС и др., с разпореждане на Окръжния прокурор на гр. Пловдив от 24.04.2015 г. е бил сформиран екип от трима прокурори от Окръжна прокуратура – Пловдив и трима прокурори от Районна прокуратура – Пловдив, които да ръководят извършването от Дирекция „Вътрешна сигурност” МВР гр.София, съвместно със служители от други компетентни служби на МВР, определени от Главния секретар на МВР, на съвместна проверка на сектор „Пътна полиция” при ОДМВР гр.Пловдив, считано от 27.04.2015 г. до 08.05.2015г. вкл.

След приключване на проверката, до 01.06.2015г., ще бъде извършено обобщение за резултатите от същата, като при наличие на основания за това, ще бъдат изготвените предложения, във връзка с констатирани пропуски в дейността на служители при отдел „Пътна полиция” ОДМВР гр.Пловдив.

Паралелно с горното, по водено в Окръжна прокуратура – Пловдив досъдебно производство, се проверява евентуална съпричастност на полицейски служители при сектор Пътна полиция при ОД на МВР – Пловдив към извършване на лично укривателство – спомагане на лице, извършило престъпление /водач на моторното превозно средство, причинил пътно-транспортното произшествие със смърт/ да избегне наказателно преследване.

В случай, че бъде преценено наличие на достатъчно доказателства за повдигане на обвинения спрямо конкретни лица, ще Ви информираме своевременно.

 

Подобни статии

Top