Вижте пловдивските бебета, родени в първия ден на годината! (СНИМКИ)

bebeta 2016 (2)

Както вече DCNEWS писа, три бебета проплакаха в първия ден на годината в Пловдив. Първите две от тях са момценца, а третото – момиче.

Двете момченца се родиха в първите секунди на новата 2016-та. в две различни клиники – родилното отделение на УМБАЛ „Св. Геоги“ и родилното отделение на МБАЛ „Св. Мина“, по известно като АГ болница „Весела“. И двата екипа наричат своите новородени „Първо бебе на годината“, а малчуганите са се родили по естествен път.

Едното момченце ще се казва Илкай Дерели. То е родено точно в полунощ в УМБАЛ „Св. Георги“. То е с размери 3 кг и 680 грама и дължина 51 см и въпреки че е едва на няколко дни, вече показва характер със силен плач.

Другото бебе – в АГ „Весела“ също се роди точно в полунощ. Майката – 20-годишната Златка Кирова от пловдивския квартал „Столипиново” има още три деца. Категорична бе, че ще кръсти бебето на премиера Бойко Борисов. Защото той давал детските. „Пари ни дава, а може и апартамент да ни даде”, надява се Златка, която се оженила на 14 години. Малкият Бойко е тежък 3 050 грама и е висок 48 с8м. Родителите му са безработни, издържали семейството си с помощта на родителите си и помощите от държавата.

За последното бебе на 1 януари DCNEWS вече писа. Това е малката Малина, която  проплака в 9,48 ч. При раждането си тя тежеше тежи 2 610 грама и бе висока 48 см. Повече за нея вижте ТУК!

 

 

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top