Вижте пловдивските тризнаци Данаил, Самуил и Емануил! (СНИМКИ)

Пловдивските тризнаци Данаил, Самуил и Емануил бяха изписани днес от пловдивската АГ клиника „Селена“. Трите бебета прекараха там почти два месеца. Те се родиха на 5 февруари и първоначално бяха отглеждани в кувьози, а след това се наложи да останат в болницата, докато наддадат достатъчно, за да могат да се приберат в дома си без опасност за здравето им.

Щастливите родители – Ивелина и Илия Стоянови, се снимаха днес с всички лекари и сестри, на които бебешорите вече станала любимци.

Педиатрите-неонатолози д-р Нещерова и д-р Димитрова, д-р Пепеланов, д-р Николова-акушер-гинеколог, изпратиха голямото семейство Стоянови с усмивки и пожелания за здраве и щастие. Всъщност малчуганите бяха изписвани по различно време, но днес болницата напусна и последното от трите момченца.

Въпреки ниското тегло и дихателните проблеми, които имаха тризнаците, благодарение на най-съвременната апаратура и високия професионализъм на педиатрите-неонатолози, те вече са съвсем добре. Майката Ивелина и бащата Илия споделиха, че момченцата не само се хранят заедно, но и заедно плачат!

”Досега се справяхме – по едно бебе на всеки от нас! Но сега, когато и тримата вече са заедно, ще видим какво ще правим!”, усмихна се Ивелина. Тя и таткото не можаха да скрият щастието си, което им донесоха дълго чаканите рожби.

При изписването д-р Нещерова и д-р Димитрова орисаха тризнаците да станат лекари и то – неонатолози, за да спасяват и да помагат на бебета като тях

Припомняме, че трите момченца са заченати инвитро след две извънматочни бременности на майката. За щастие, опитът се увенчава с успех от първия път, но бременността е тежка и децата се раждат със секцио в осмия месец.

Това са вторите тризнаци в Пловдив за година, след като миналата година се родиха тризначките Дария, Даная и Анелия.

Снимки: Фейсбук

Подобни статии

Top