Вижте празничните инициативи в Пловдив за 9-ти май!

9may_bg

Денят на Европа – 9 май, ще бъде отбелязан днес в Пловдив. Вижте празничните инициативи в Пловдив:

70-ата годишнина от победата над хитлерофашизма също отбелязана тържествено в града под тепетата. Пловдивчани, които почитат празника, социалисти и симпатизанти ще се съберат в подножието на паметника Альоша точно в 14.00 часа. За събитието в Пловдив пристигат посланикът на Руската федерация у нас Юрий Николаевич Исаков и военното аташе в Руското посолство Виктор Иванович Авдеев. Слово, посветено на Деня на победата, ще произнесе големият Анжел Вагенщайн (Джеки). Руски военни маршове и популярна музика ще звучат в изпълнение на формация „Кантос” и Хор „Орфей”.

Преди това, паметта на загиналите във Втората световна война съветски войници ще бъде почетена и с панихида, която ще се състои на Централни гробища от 12.00 часа.

Областен информационен център, Община Пловдив, Европейският информационният център „Европа Директно – Пловдив”, Център „Образование за демокрация, и Общински читалищен съвет, организират празнично събитие по повод 9-ти май – Денят на Европа. То ще се проведе на 9.05.2015 г. на площад „Стефан Стамболов” 1 /пред сградата на Община Пловдив/ от 11:00 до 14:00 часа и ще включва празничен концерт с вокални и танцови ансамбли от пловдивските читалища с викторини и много награди. Ще има информационен щанд с безплатни материали и консултации за Европейския съюз.

По-късно в съботния ден –  от 18.00 до 20.00 часа,  отново на площад „Стефан Стамболов“, Областен информационен център –  Пловдив, организира голям концерт по случай Деня на Европа.  На събитието ще бъдат представени резултатите от допитването в рамките на национална кампания „Да създадем ЗАЕДНО България  2020 година“.  Ще се проведе и конкурс за детска рисунка на тема „Как искате да изглежда Вашият град с помощта на европейските средства“. Предвидени са награди за всички участници в конкурса, както и томбола с допълнителни награди за присъстващите.

От 11:00 часа на Римския стадион в Пловдив ще се състои официално откриване на изложба под надслов „ПРОвокирай се с ПРОфесия” по повод Европейската седмица на младежта – 03-09.05.2015 год. Изложението цели представяне на провокативни снимки от различни сфери на трудовата заетост с информация за нужните умения за конкретната професия и местата, на които те могат да бъдат придобити.

Минути преди да бъде даден официален старт на изложбата е планиран флашмоб, който ще се реализира със съдействието на Хора на пловдивските момчета.

 

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top