Вижте пресконференцията преди битката Пулев – Питър (ВИДЕО)

Най-добрият български боксьор на професионалния ринг Кубрат Пулев е готов за двубоя си срущу Самюел Питър от Нигерия, който ще се играе в събота в столичната “Арена Армеец”.

“Напрежение преди мача има, но имам достатъчно опит и на аматьорския и на професионалния ринг. Нищо, че съм в България и имам подкрепата на публиката, този мач няма да е лесен”, бяха първите думи на Кобрата днес на официалната пресконференция преди двубоя.

“Ще се концентрирам достатъчно, за да изпълня задачата – победа!
Подкрепата на публиката ще е от голямо значение за мен. Чувствам се готов! Тренирам концентрирано специализирано за дадения противник.
Смятам, че съм подготвен но ще го показа на ринга! Не мога да кажа лоши думи Питър като боксьор! Аз съм по-добрият и по-класният боксьор!” добави Кубрат.

“Решаващо за победата? Всичко. Боксът е спорт, в който всичко е важно. Бързина, сила, стратегия…Имам достатъчно добър баланс, за да съм пръв в тази битка! Тренирам от доста време за този мач и физическата част и спаринговата част бяха добре изпълнени от мен.  Треньорът ми също е доволен”, добави Пулев.

В същото време стана ясно, че Кубрат Пулев ще стане официален претендент за световната титла на Световната боксова федерация, ако в събота победи Самюел Питър. Това обяви промоутърът Кале Зауерланд на пресконференцията.

„В събота ще бъде първият мач на Кубрат Пулев на българска земя. Той мечтае за това от много години, за него е голяма възможност. Ако Кубрат победи, ще стане официален претендент за световната титла на Антъни Джошуа през 2017 година“, заяви Зауерланд.

„Ще има страхотен сблъсък, знам какво е човек да се подготви за такъв голям мач. Ще спечеля, ще видите. Ще вложа всичко от себе си, за да победя. Ще видите в събота какви ще са оръжията ми. Готов съм за страхотно шоу и за победа“, пък каза съперникът на Пулев Самюел Питър.

В края на пресконференцията Тервел Пулев, който ще се бие преди мача на брат си Кубрат, получи специален сертификат по случай първия си двубой при професионалистите.

Снимки: Фейсбук/Кубрат Пулев

Подобни статии

Top