Вижте програмата за Деня на християнското семейство в Асеновград!

От днес започват събитията, с които Асеновград ще отбележи Деня на християнското семейство – 21 ноември. В продължение на цяла седмица редица културни мероприятия ще поставят акцент върху наближаващия църковен празник, на който се почитат християнското семейство и християнската младеж.

Началото ще се постави от читалище „Св. преп. Паисий Хилендарски” с вечер, посветена на празника. В програмата са включени премиери на две нови книги в Асеновгра. На 20 ноември ще бъде представена книгата на Славчо Кисьов „Атон“, а на 21 ноември – книгата на Георги Коройчев „Орисия”.

Читири изложби, три от които юбилейни ще бъдат открити в залите на читалище „Родолюбие”. Освен Георги Коройчев, който освен книгата, ще покаже и картините си, свои творби ще представят също художниците Ангел Тулев, Изостудия „Улей” с художествен ръководител Юрий Изосимов и Представително детско ателие „Пъстроцвет”.

Кулминацията ще бъде в навечерието на празника с традиционния концерт, организиран от аврхиерейския наместник отец Йордан Георгиев, отново в читалище „Родолюбие”. Програмата ще завърши в събота с Фестивал за таланти „Пътят на изгряващите звезди” в Градска библиотека.

ПРОГРАМА

18 ноември , 17 ч. Градска библиотека
Вечер на християнското семейство и младеж с НЧ „Св.преп.Паисий Хилендарски”

20 ноември
17 ч. голямо фоайе на НЧ „Родолюбие”
Премиера на книгата на Славчо Кисьов „Атон”

17:30 ч. зрителна зала на НЧ „Родолюбие”
Празничен концерт по случай Деня на християнското семейство с участието на детски творчески състави

17:30 ч. Градска библиотека
Изложба живопис на художника Ангел Тулев

21 ноември
17:30 ч. НЧ „Родолюбие”
Юбилейни изложби:
35 г. Изостудия „Улей” с худ.р-л ндк Юрий Изосимов
40 г. Представително детско ателие „Пъстроцвет”-лауреат на VI и VII Републикански фестивали и носител на множество златни медали с худ.р-л гл.учител Георги Коройчев
75 г. Георги Коройчев-Изложба живопис

18:30 ч. НЧ „Родолюбие”
Представяне на книгата на Георги Коройчев „Орисия”

22 ноември, 10:30 ч. Градска библиотека
Гостува Фестивал за таланти „Пътят на изгряващите звезди” – Празнична програма на Пловдивска обществена телевизия „Тракия”с участието на талантливи деца от детските градини в Асеновград

 

Подобни статии

Top