Вижте първата тренировка на Ботев (СНИМКИ)

Ботев започна подготовката си за новия сезон с първа тренировка на клубната база в Коматево.

В първата тренировка се включиха едва 16 футболисти, между които и двама нови. Това са 28-годишното крило Даниел Младенов, който пристига от Оборище и 23-годишният Момар Ндое, който е юноша на Атлетико (Мадрид) и също играе като нападател. Двамата ще изкарат кратък пробен период в клуба.

Досегашният капитан Иван Цветков трябва сам да реши дали ще остане още един сезон, заяви наставникът Петър Пенчев. Професора вече обяви, че ще окачи футболните обувки. Адам Стаховяк и Томаш Иршак твърдо напускат, както и Мариян Огнянов, който ще играе в Румъния.

От заниманието отсъстваха младежките национали Радослав Терзиев и Милен Гамаков, които ще се присъединят към тима от началото на следващата седмица заради участието им в лагера на младежкия национален тим на България. Другият липсващ бе Пламен Николов, който ще се включи в тренировките днес.

Голяма част от младоците също не взеха участие в първата за сезона тренировка, тъй като се готвят с връстниците си за реванша от 1/4-финалите на Републиканското първенство срещу Черноморец, който ще се играе днес в Бургас.

Отборът ке се готви предимно на базата си. От 29-и юни до 4-и юли „канарчетата“ ще проведат 6-дневен лагер във Велинград. Предвиждат се 6 контролни срещи, като първите са срещу Пирин на 24-и в Ракитово, срещу Славия на 27-и в Коматево и срещу Оборище на 30-и в Ракитово.Търсят се съперници за 4-ти, 7-ми и 10-и юли.

Ето кои 16 се явиха на първата тренировка: Михаил Иванов, Петър Денчев, Йордан Христов, Филип Филипов, Лазар Марин, Даниел Златков, Владимир Айтов, Божидар Васев, Лъчезар Балтанов, Серкан Юсеин, Станислав Дрянов, Християн Казаков, Александър Колев, Цветелин Чунчуков, Даниел Младенов и Момар Ндое.

Подобни статии

Top