Вижте първите думи на новия зам.-кмет Александър Държиков

59-годишният инж. Александър Държиков поема от следващата седмица културния ресор в Община Пловдив. Магистърът по транспорт и зам.-директор на ДАИ – Пловдив, е приел предложението на кмета Иван Тотев да бъде новия зам.-кмет по култура.  Държиков е от учредителите на ПП ГЕРБ – Пловдив. 13 години е работил в ДАИ – 11, преди да стане зам.-кмет по сигурността и транспорта през 2011 година и още две, след като напусна преди две години зам.-кметското място. 

Вижте какво каза бъдещият зам.-кмет пред DCNEWS: 

– Г-н Държиков, честито! Откога встъпвате в длъжност?

– Най-вероятно от другата седмица, защото сега си пуснах молбата за напускане, това е процедура, която трябва да мине през София. Ако оправят нещата до петък, в понеделник ще бъда на линия. Но в момента все още съм в ДАИ, даже сега ме заварвате на проверка.

– Кое е първото нещо, което ще направите, след встъпването си в длъжност?

– Ще събера състава, общо взето структурата ми е ясна, ще взема всички планове и нормативни документи, по които работят, и започваме. Имам административен опит 25 години, а тези неща са едни и същи навсякъде като администриране. Когато имаш добри специалисти около теб, ти остава само да навлезеш в работата.

– Вие сте инженер по транспорта …

– Има много добри треньори, които правят световни шампиони и никога не са били футболисти. Така че не е нужно да съм бил известен музикант или опитен певец, мисля че нещата се разграничават. Аз съм човек, който планира нещата или поне там, където съм бил досега, е било така. Пък трябва да разчитам и на кмета, щом кметът е решил така, той има доста административен опит и е сметнал, че върша работа.

– Ще направите ли промени в структурата?

– О, не, аз не съм за такива неща. Когато започнах 2011 година, при мен имаше само реорганизация, реорганизиране на трите общински предприятия. Тези които заварих си останаха, включително и шофьора и секретарката. Кадрите трудно се намират, така че няма да правя такива промени.

Подобни статии

Top