Вижте разкритията на Трактора за дрязгите във ФК „Марица“ в съда! (СНИМКИ И ВИДЕО)

Бившата барета Алексей Петров, който се появи изненадващо днес в Пловдивския окръжен съд, за да свидетелства по частното дело срещу бившия член на УС на ФК „Марица“ Петър Курдов, направи шокиращи разкрития в съдебната зала. Той съобщи, че и други местни футболни клубове са искали от него да ги подкрепи финансово.

„Аз обаче отказах, тъй като бях един от сериозните фенове на Петър Курдов. Той е легенда, а „Марица“ е голям отбор“, посочи Трактора. И разказа, че докато Курдов бил шеф на УС, често ходел на стадиона да подкрепя клуба.

Пред съда той разказа, че преди няколко години е бил предоставил на ФК „Марица“ автобус на стойност 300 хиляди лева, с който да се превозват състезатели и екип. Когато започнало напрежението между двата лагера клуба обаче, Петров заявил, че се оттегля и си взел рейса.

„Казах им да го върнат. Те правеха общо събрание след общо събрание – единият и другият лагер. Имах информация за възникнало вътрешно напрежение и че клубът е разделен на две, а също, че се води борба. Затова си взех автобуса“, обясни пред съдията бизнесменът.

Той разказа още, че преди няколко години е съдействал на тогавашното ръководство на ФК „Марица“ да сключи два договора с рекламодател за 30 хиляди лева. „Бях им консултант, като предмет на договорите беше, да се сложат рекламни винили и пана на съответната фирма на стадион „Марица“. Договорите бяха изпълнени и рекламодателят беше доволен“, подчерта Трактора.

Той съобщи още, че впоследствие сегашното ръководство на ФК „Марица“ е искало среща с него и е настоявало бизнесменът да възстанови подкрепата си за клуба, но той отказал.

„Дал съм над 50 хиляди лева финансова инжекция за отбора“, посочи пред медиите Трактора.

Припомняме, че срещу Петър Курдов е заведена искова молба през 2014-та година от сегашното ръководство на клуба – представлявано от председателя на УС Владимир Фатов на стойност над 30 054 лева.

Повече вижте ТУК!

На общо събрание на УС на футболния клуб на 26 юли 2014-та година той и другите четирима членове били освободени и било назначено ново ръководство. То поискало от старото счетоводната документацията и достъп, за да влезе във владение на стадион „Марица“, а също ключовете от съблекалните и канцелариите.

В крайна сметка след жалба до Районната прокуратура в Пловдив за самоуправство новите шефове получили счетоводние документи. Оказало се, че Курдов се е разпореждал със средства на клуба и получил без основание общо 30 054 лева, от постъпили дарения за сметка на ФК „Марица“ от различни спонсори. За парите обаче липсвали фактури. Затова сегашният председател Владимир Фатов настоява 55-годишният Курдов да върне парите.

Зад всичко стои Ральо Ралев /кмет на район „Северен“ и играч в отбора/, категоричен беше Петър Курдов.

На днешното заседание беше поискана съдебно-счетоводна експертиза, която да установи какви суми са постъпили по сметката на футболния клуб за периода март-октомври 2014-та година, какъв е паричният поток, постъпил по сметката на клуба и кой се е разпореждал с тях, какви тегления са направени от банковата сметка на „Марица“, декларирани ли са приходи в периода март-октомври 2014-та година, какви наеми са платени и как са осчетоводявани постъпилите дарения. Освен това се настоява за разпит на още двама свидетели.

Делото бе отложено за 26 май.

Подобни статии

Top