Вижте селото с най-неприличното име - DC news

Вижте селото с най-неприличното име

От години 150-те жители на живописното австрийско селце със звучното име Fucking посреща главно британски туристи, които идват да се снимат до табелата в началото му. Селцето периодично е подложено на атаки от страна на шумни тълпи туристи, които се надпреварват да се снимат с табелата с името на населеното на място, на която пише Fucking.

Въпреки че селцето не впечатлява със никакви природни дадености или пък културно-исторически забележителности, то се превръща в любима точка в маршрута на туристи от цял свят.

Хората живеещи във Fucking от години страдат заради името на селото си, което макар на немски да се произнася „Фуукинг“, в англоезичния свят звучи като жаргонната неприлична дума Fuck.

Честа практика е била да се крадат табелите на селото, като туристите си ги носели у дома. Дори е имало случай, в който за една вечер са били откраднати всички четири табели на село Fucking, а за няколко години са откраднати повече от 15.

За да се справи с кражбите на табелите с името на селото, през 2005 г. кметската управа решава да ги забие в бетонни основи, което много затруднява крадците и в крайна сметка дори ги е отказало.

Местен жител е намерил начин как да печели от името на селото си. Нестандартния предприемач е създал сайт, от който да продава тениски със снимка на указателната табела на селото и надпис „I like Fucking in Austria“.

Търговията на местния бизнесмен е потръгнала много добре, но му се е наложило да прекрати бизнеса си заради свои съседи, на които никак не се е харесала бизнес идеята му.

Безкрайните подигравки с името на селото и нашествия от гръмко смеещи се туристи карат местните да сменят името на селото си. За първи път жителите на Fucking гласуват дали да сменят името на селото си през вече далечната 1996 г., като тогава предложението се отхвърля.

През април 2012 г. отново се стига до гласуване, на което се взема решение името да бъде променено от Fucking на Fugging.

В името на селото няма нищо неприлично, то идва чак от далечния XI в., когато селището било основано и кръстено в чест на някой си местен аристократ с фамилията Фоко. С времето, името на селцето търпяло различни редакции в изписването като „Fukching” или пък „Fugkhing”, но в крайна сметка се установило на „Fucking”, което пък му донесло световна слава.

И макар местните жители да се ядосват на тази двусмислена популярност, много е възможно да запазят оцелялото през вековете наименование, да започнат да произвеждат картонени имитации на входната табела и да печелят от прииждащите туристи, както правят например жителите на баварските селца Кисинг и Петинг.

Източници: ru.wikipedia.org; bgmedia.at; peika.bg; manager.bg; zenofmen.com; euromag.ru; lenta.ru

Превод: DCNEWS

Подобни статии

Top