Вижте снимки от старта на Нощта на музеите в Пловдив

В Градската художествена галерия на ул. „Княз Александър I“ снощи, точно в 18 часа беше даден символичен старт на 12-то издание на Европейската нощ на музеите в Пловдив. Ученици от Националната гимназия за сценични и екранни изкуства, гримирани и облечени в барокови костюми, посрещаха гостите в Галерията, представяйки оживели класически персонажи. Технивръстници от НХГ„Цанко Лавренов“ рисуваха на живо пред посетителите, като по този начин направиха гостите свидетели на творческия акт на създаването на художествено произведение.

Интересната програма започна в присъствието на заместник-кмета по култура и туризъм Амелия Гешева, многобройни гости и възпитаниците на двете художествени училища.

Заместник-кметът Амелия Гешева най-напред поздрави присъстващите и имениците, празнуващи на Св.Св. Константни и Елена, в кйто се провежда и Европейската нощ на музеите – 2016.Тя изказа и своята огромна благодарност към работещите в пловдивските музеи и ГХГза усилията и всеотдайния труд.

Непосредствено след официалната част, младите и талантливи актьори от куклено-театрално студио, с ръководител Соня Ботева, представиха миниатюрите „Метаморфози“. И този път актьорите демонстрираха своята класа и заслужиха подкрепата и аплодисментите на публиката.

Подобни статии

Top