ВиК аварии в две асеновградски села, още шест застрашени от воден режим

Ето къде няма да има вода утре

Високопланинското Добростан и село Леново от вчера са с нарушено водоподаване, заради аварии на водопреносната мрежа.От сутринта екипи на дружеството в Асеновград работят по откриване и ремонт на проблемните участъци.

„В Добростан аварията остави високата част на  селото без вода, а в Леново няколко улици са с ниско налягане, заради течове по трасето”, потвърди информацията началникът на ВиК-Асеновград инж. Пламен Мегленчев.

Други шест села са застрашени от режим на водата при сухо и по-горещо лято. Безводие заплашва Долно и Горнослав, селата Червен, Тополово и Леново, както и първомайското село Искра. Тези населени места черпят вода от един водоизточник, който заради жегите често остава с намален дебит.

„През лятото много хора поливат с питейна вода градините в дворовете си, а това е недопустимо и е за сметка на други потребители”, коментира още Мегленчев.  „Най-често това се прави по селата и не можем да ги спрем. Проблемът е когато водоизточникът е с ограничен капацитет.”

Затова още тези дни се очаква кметът на общината да издаде заповед за забрана за напояване с питейна вода на градини и земеделски насаждения.

Top