ВиК авария остави цял квартал в Асеновград без вода - DC news

ВиК авария остави цял квартал в Асеновград без вода

Офисите на БЧК в Пловдив приемат пострадали от жегите

От снощи ромският квартал „Лозница” в Асеновград е със спряно водоподаване. Причината е запушена шахта и изместена канализационна тръба.

Течът се е появил на улица „Перелик” още в събота. Към 22:00 часа снощи водата е спряна, а през целия ден днес екипи на дружеството работят на проблемния участък. Над 60 % от авариите в Асеновград са заради запушването на шахти в ромската махала.

Освен наноси , служителите често намират парцали, детски играчки, дори са вадили дюшек, коментира началникът на дружеството Пламен Мегленчев. Остарялата канализационна мрежа също създава проблеми.

Тръбите са на повече от 60 години, често се пукат от най-малките вибрации върху уличното платно, каза Мегленчев. Затова тази година ВиК-Пловдив отново ще финансира ремонта на няколко улици в града- част от ул.„ Княз Батенберг”, „Акация” и „Свети Георги”, улиците „Дружба” и „ Стою Шишков”.

Продължават и акциите по събиране на стари задължения от некоректни потребители, някои от които дължат повече от 3 хиляди лева. До момента са разписани 31 заповеди за спиране на водоподаването.

Top