ВиК запълни опасна дупка, но все пак ще съдят общината (СНИМКИ)

Пловдивчанин подава съдебен иск срещу Община Пловдив, тъй като счупил в дупка картера на колата си. Йордан Пеев е възмутен и от отношението на чиновниците към него като данъкоплатец.

Тази събота, докато преминавал по бул. „Марица Север“ с лекия си автомобил, Йордан Пеев попаднал в дълбоката близо 20 см яма.

„Понеже дупката беше много дълбока и много голяма, нямаше как да се избегне. И влязох в нея, чу се много голям шум и удар, веднага след това спрях вляво и видях, че картера е счупен и от него тече масло“, разказа пред DCNEWS Пеев.

Йордан извикал полиция, откъдето описали щетите. После не губил време и в понеделник отишъл в районната администрация на „Северен“. Там го посрещнали с думите, че знаят за дупката от много време, но от ВиК не са копали и не са запълнили дупката след ремонта.

„В крайна сметка ме препратиха при кмета с думите, че бил разбран човек. Влязохме при него, той беше запознат със случая Поведението му беше изключително лошо и не прояви никакво разбиране. Даже ми заяви, че той не говорел с хора, които контактували чрез вестниците“, оплака се Пеев.

Дупката вече е запълнена. Пловдивчанинът обаче е категоричен, че ще съди общината, тъй като платил за ремонта 450 лева. „Но поне съм доволен, че проблемът е решен и други шофьори няма да пострадат“, заключи Пеев.

Пред репортер на DCNEWS кметът на „Северен“ Ральо Ралев от своя страна обясни, че шофьорът отишъл при него в приемния му ден и му поискал пари за ремонта на колата с думите: „Дай ми 250 лева, щото си счупих картера на колата в една дупка“.

„Не отричам, че там има дупка, но тя беше затворена с пръст. Написахме писмо на ВиК и те са я запълнили“, подчерта Ралев.

 

 

 

 

 

 

Подобни статии

Top