Виното и любовта вървят заедно в офертите за 14 февруари

Вино и любов за Свети Валенти

Наближава 14 февруари , някои предпочитат да го наричат деня на Трифон Зарезан, други празнуват Свети Валентин. Независимо какъв празник честват, много пловдивчани избират да се откъснат от градската среда и да се отдадат на романтика в някой от близките планински курорти.

Десетина дни преди празника на виното и любовта, пловдивчани избират да почиват най-вече в СПА хотели във Велинград, Хисаря, Банско и Боровец, отбелязват туроператорите в града под тепетата.

Много хора тази година се насочват и към Старозагорските минерални бани, които привличат с разнообразието си от ценови пакети. Хотели от 2 до 4 звезди предлагат специални промоции за 14 февруари, като изборът на СПА процедури и допълнителни екстри зависи изцяло от вас.

На все по-голяма популярност сред пловдивчани се радва виненият туризъм. Резервацията в хотел с винарска изба ви гарантира незабравимо преживяване и възможност да дегустирате отбрани напитки от родни производители. Най-често хората се насочват към избите в Брестовица, Първенец, Брестник.

Средно празничният пакет излиза около 300 лв. на човек, коментират от бранша. Хората правят резервации най-вече за 2 или 3 нощувки, като избират all inclusive оферти. Те включват закуска, обяд, празнична вечеря и пълен комплект СПА процедури.

Резервациите за чужбина тази година са твърде малко, причината е най-вече в липсата на почивни дни. Въпреки, че цените в България и чужбина са сходни, любителите на пътешествията предпочитат да развихрят приключенския си дух през лятото, когато имат възможност за по-дълга отпуска.

Подобни статии

Top