Вино и гурме събира ценители в Стария Пловдив

В Пловдив започва второто издание на празника „Вино и гурме в Стария град“. Винари и ресторантьори се обединяват, за да открият  най-добрата  комбинация между хубавото вино и качествената  храна. Два дни (14 и 15 май) пловдивчани и гостите на града ще могат да опитат от десетки български вина и ястия.

Събитето  е част от утвърдилия се вече фестивал „Дефиле на младото вино“. Целта е да се популяризира българското качествено вино и храна.

Освен качествено вино и вкусна храна, посетителите ще се насладят и на фото изложба, прожекция на филма „Пътят на виното“ и още много други изненади, подготвени от организаторите от Съвета по туризъм на фестивала дефиле „Вино и гурме“.

Началото на винения фестивал ще бъде дадено официално в петък (13 май) от 18:00 часа на Римския стадион с концерт „В света на музиката“. А в събота (14 май) от 12:00 часа пред църквата „Св. Богородица“ в стария град започват и самите дегустации.

Винените фестивали в Пловдив се радват на голям успех през последните години. Да дегустират качествено вино в града под тепетата пристигат десетки хора от страната и чужбина.

Интересът към второто издание на фестивала е още по-голям. Очаква се и тази година сред предлаганите изкушения да има и изненади, които не са опитвани до момента.

Сред най-странните ястия, които посетителите на миналогодишното издание на „Вино и гурме“ имаха възможност да опитат са гъши дроб с шоколад, охлюви приготвени по стара рецепта с ориз и много други традиционни и новаторски ястия комбинирани с най-добрите вина.

Основната идея на „Вино и гурме в Стария Пловдив“ е превръщането му в знаково събитие, част от Националния туристически календар.

Подобни статии

Top