Високата скорост е погубила Боян и Ралица

katastrofa

22-годишният Боян не е бил пиян по време на зверската катастрофа вчера. Момчето е карало с повече от 100 км/ч. – заяви инспектор Ботьо Гиргинов.

Експертите от Спешната медицинска помощ са установили, че шофьорът и 17-годишното момиче са загинали на място. Аутопсията показва, че травмите по телата и на двамата са прекалено тежки. Младежите са нямали никакъв шанс, защото са били премазани от тавана на „Мерцедеса“.

Според директора на областната полицейска дирекция старши комисар Христо Разсолков основна причина за инцидента е високата скорост, с която автомобилът е управляван. Очакват се резултатите от автотехническата експертиза.

Въпреки че пътят е бил почистен, от влагата през деня, в нощните часове дясната лента е била замръзнала. В комбинация с несъобразена скорост и замръзнала пътна настилка, колата е изхвърчала от пътя.

Двамата загинали младежи пътували по бул. „Найчо Цанов“ от ж.к. „Тракия“ към Сточна гара.

На десен завой колата поднесла и помела автобусна спирка, след което се забила в билборд.

Ударът от страната на шофьора е бил най-силен. Колата се е обърнала настрани и таванът й се е смазал, като е притиснал телата на двамата младежи.

Щастлива случайност е, че по това време не е имало чакащи на спирката, която „Мерцедеса“ помете. В противен случай трагедията щеше да бъде чудовищна – коментират полицаи.

Образувано е досъдебно производство под надзора на пловдивската окръжна прокуратура.

Снимка: marica.bg, facebook

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top