Високопроходима пожарна бездейства в Асеновград (СНИМКИ)

Високопроходим противопожарен автомобил бездейства в Асеновградската пожарна заради липса на застраховка „Гражданска отговорност“. Машината, която служи за гасене на горски пожари и спасителни дейности в труднодостъпни терени, е в службата в Асеновград от края на миналия месец и едва ли ще бъде пусната в употреба по-рано от следващата година, прогнозираха местни огнеборци.

Високопроходимата кола в Асеновград е от последните противопожарни автомобили, получени от пловдивската дирекция по Оперативна програма „Околна среда“ през юни, тази година. Два месеца те изчакваха в Пловдив да бъдат регистрирани в КАТ. Едва след това бяха разпределени в службите, където има труднодостъпни планински райони.

Тази пожарна е най-новата, която е вече на щат в нашата служба. Не можем да я ползваме, понеже няма платена гражданска отговорност. Самото министерство явно няма пари да си плати гражданската отговорност, затова колата не е в движение и не можем да я ползваме. И имайте предвид, че на тая кола гаранцията ѝ върви. Може да не я ползваме, но гаранцията й върви, коментира старши инспектор Никола Стойков от РСПБЗН – Асеновград.

Гаранцията на новите автомобили е 2 години от вноса им в България. Половин година вече е изтекла, коментираха пожарникарите. Пловдивската дирекция получи през юни 4 подобни автомобила, като и четирите нямат застраховки.

Подобни статии

Top