ВКС: Убиецът на 3-годишния Асенчо ще лежи до живот

asen4o

200 хиляди лева кръвнина ще искат от убиеца на сина си родителите на 3-годишния Асенчо – Кольо и Мария Инджеви. Те смятат да наемат адвокат и да заведат иск срещу осъдения на доживотен затвор убиец на детето им – Ирхан Камбур.

Присъдата на Ирхан бе потвърдена на всички инстанции. Наскоро тежката си дума казаха и магистратите от Върховния касационен съд.

Припомняме, че Камбур, който така и не се призна за виновен, се опита да натопи за убийството на детето приятелката си и сестра на мъртвото момченце Диана. Телцето на Асенчо бе намерено в Марица преди две години.

Според съдиите от всички инстанции убийството е извършено по особено мъчителен начин за детето и с особена жестокост. Тригодишният Асенчо не можел да говори и често се изпускал. Затова се налагало Диана Инджева редовно да му пере дрехите и да го почиства. Постоянните грижи, които създавало момченцето, карали Ирхан да бие него и сестра му. На 10.04.2013 г. Асенчо отново се наакал и Камбур го пребил до смърт, нанасяйки удари с юмруци в областта на главата и тялото на детето. Той удрял главата на детето в стената и пода, докато то спряло да диша. Сестрата също била пребита.

След това той скрил телцето на детето в гардероб. На другия ден сложил тялото в чувал и го изхвърлил на брега на Марица до купчина с боклуци. После убиецът казал на майката на момченцето, че е отвлечено в района на кв.”Столипиново”. Двамата подали сигнал в полицията.

В хода на разследването, сестрата Диана разказала на полицаите, че брат й е малтретиран и убит от Ирхан и че след това той е изхвърлил трупа на детето.

Веднага, след като ВКС потвърдил присъдата, Диана предприела мерки да наеме юрист от името на глухонямата си майка Мария и баща си Кольо, за да заведат дело за кръвнината. Всеки един от родителите щял да иска от Ирхан Камбур по 100 000 лева обезщетение.

 

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top