ВКС: Убиецът на 3-годишния Асенчо ще лежи до живот

200 хиляди лева кръвнина ще искат от убиеца на сина си родителите на 3-годишния Асенчо – Кольо и Мария Инджеви. Те смятат да наемат адвокат и да заведат иск срещу осъдения на доживотен затвор убиец на детето им – Ирхан Камбур.

Присъдата на Ирхан бе потвърдена на всички инстанции. Наскоро тежката си дума казаха и магистратите от Върховния касационен съд.

Припомняме, че Камбур, който така и не се призна за виновен, се опита да натопи за убийството на детето приятелката си и сестра на мъртвото момченце Диана. Телцето на Асенчо бе намерено в Марица преди две години.

Според съдиите от всички инстанции убийството е извършено по особено мъчителен начин за детето и с особена жестокост. Тригодишният Асенчо не можел да говори и често се изпускал. Затова се налагало Диана Инджева редовно да му пере дрехите и да го почиства. Постоянните грижи, които създавало момченцето, карали Ирхан да бие него и сестра му. На 10.04.2013 г. Асенчо отново се наакал и Камбур го пребил до смърт, нанасяйки удари с юмруци в областта на главата и тялото на детето. Той удрял главата на детето в стената и пода, докато то спряло да диша. Сестрата също била пребита.

След това той скрил телцето на детето в гардероб. На другия ден сложил тялото в чувал и го изхвърлил на брега на Марица до купчина с боклуци. После убиецът казал на майката на момченцето, че е отвлечено в района на кв.”Столипиново”. Двамата подали сигнал в полицията.

В хода на разследването, сестрата Диана разказала на полицаите, че брат й е малтретиран и убит от Ирхан и че след това той е изхвърлил трупа на детето.

Веднага, след като ВКС потвърдил присъдата, Диана предприела мерки да наеме юрист от името на глухонямата си майка Мария и баща си Кольо, за да заведат дело за кръвнината. Всеки един от родителите щял да иска от Ирхан Камбур по 100 000 лева обезщетение.

 

Подобни статии

Top