Вкусът на Италия се пренася под тепетата

60 италиански компании ще представят свои продукти в 11-то издание на „Вкусове от Италия“ в Пловдив. То ще бъде открито от италианския посланик Н.Пр. Марко Контичели. Изложението ще се състои от 4 до 8 март в 11 палата на Международен панаир – Пловдив.

За откриването на „Вкусове от Италия“ пристига 25-членна делегация от Италия. Сред официалните гости ще бъдат италианският посланик в България Н. Пр. Марко Контичели, почетният консул на Италия в Пловдив Джузепе Де Франческо, президентът на Италианската търговска камара в България Марко Монтеки и нейният главен секретар Роза Кузмано.

В рамките на изложението ще се проведат семинари „Здравословни храни и хранене“, които ще бъдат водени от декана на Стопанския факултет към УХТ проф. д-р инж. Йорданка Алексиева, преподаватели от висшето училище и производители от Италия.

Сред темите са тенденциите в храненето, причини за затлъстяването, въпроси, свързани с традиционните български тревисти растения, с функционалните храни, както и с храненето при диабетно болни, системи за производство на млечни продукти от биволско мляко, на кафе, на шам фъстък от Бронте, автентични технологии при производството на млечни продукти и други.

 

Подобни статии

Top