ВК Марица потегли към Италия

С 12 официално картотекирани състезателки тръгна към Италия женският отбор на ВК Марица (Пловдив). Рано тази сутрин шампионките на България потеглиха на трудно пътуване до Бусто Арсицио, където в четвъртък излизат срещу местния Унет Ямамай в първи шестнадесетинафинален мач от европейския клубен турнир за Купата на ЦЕВ, съобщи официалният сайт на клуба.

Всъщност, групата в последния момент стана от 13 състезателки, след като Нася Димитрова получи картотека и очаква своя официален дебют с екипа на Марица. На място ще стане ясно окончателно дали тя ще играе без да има последствия за пловдивския клуб.

След като в Пловдив валя безспирно сняг от 24 часа насам, „жълто-сините“ предприемат ранно пътумане към летище София, за да могат успешно да преборят неблагоприятните климатични условия и да стигнат навреме за полета си към Милано. В щаба на Марица се надяват да няма проблеми и със самолетния транспорт, след като научиха, че и в Италия имат сериозни проблеми със зимната обстановка.

„Отиваме за добър резултат, който да ни помогне да ги елиминираме и който да ни гарантира по-спокоен реванш в Пловдив, разбира се, ако можем да говорим за някакво спокойствие с оглед на класата на съперника“, заяви старши-треньорът на пловдивчанки Иван Петков в интервю за BGvolleyball.com.

„Те имат сериозен отбор, с добра успеваемост при играта на висока топка в атака. Разполагат с две доста сериозни състезателки и са отбор, който не се предава в нито един момент. Гледахме им доста мачове, като в доста от тях започваха зле, но след това успяваха да се върнат. Разбира се, имат си и своите слабости, като например че не изпълняват толкова добър сервис. Проучили сме съперника добре, но най-важна ще бъде нашата игра и как ние ще подходим към мача.

Проверките в Турция бяха полезни, защото имахме възможност да играем със сериозни отбори и да се адаптираме към по-високото ниво на волейбол, което ни очаква и в турнира за Купата на ЦЕВ. Имахме желание да изграем още няколко мача, но нямаше възможност за това заради периода, в който се намираме“.

От познатия вече състав на Марица от групата за Бусто Арсицио по преценка на треньорския щаб ще отсъства най-младата състезателка на отбора Дима Ушева. Така 12-те волейболистки на Марица, които заминават с отбора за Италия са разпределителите Кристина Чешляр и Йоанна Атанасова, диагоналите Габриела Цветанова и Марина Ковачева, четворките Радосвета Тенева, Симона Димитрова, Силвана Чаушева и Ани Боздева, центровете Виктория Григорова и Мария Данчева и либерата Ивелина Монова и Жана Тодорова.

Сред тях е и картотекираната в последния момент Нася Димитрова, която очаква своя официален дебют с екипа на Марица.

Срещата Унет Ямамай – Марица е в четвъртък, 12 януари, от 21:30 часа и ще бъде предавана пряко онлайн по LAOLA1.tv тук.

Снимка: volleymaritza.bg

Подобни статии

Top