ВК Марица се жалва в ЦЕВ за Нася Димитрова

Ръководството на ВК Марица (Пловдив) подаде жалба до Европейската конфедерация ЦЕВ относно случая с Нася Димитрова. Мис Волейбол 2016 бе наказана от българската федерация за 6 месеца за уронване на престижа на ВК Левски.

Нася дори се откупи срещу сумата от 10 хиляди евро, но „сините“ въпреки това успяха да издействат наказание и тя единствено тренира от началото на сезона. Волейболистката продължава да се бори с бившия си клуб и с федерацията, като нае адвокат, който да докаже, че подобен мотив не може да е причина за толкова тежко наказание. Нещата трябваше да се изяснят до Нова година, но това не се случи.

Президентът на Марица Илия Динков заяви, че се надява волейболистката да бъде картотекирана до 10 януари и да вземе участие в мачовете срещу италианския Ямамай в турнира на ЦЕВ. Първата среща е на 12 януари в Бусто Арсизио, реваншът – на 25 януари от 18.30 часа в Колодрума. Билетите за първия мач са на цени от 12 до 49 лева.

В същото време „жълто-сините“  загубиха първата си приятелска среща по време на подготвителния си лагер в Турция. В равностоен мач като гост на четвъртия в турското първенство Галатасарай (Истанбул), българският волейболен шампион отстъпи с 0:4 (13:25, 22:25, 24:26, 27:29) след час и половина игра в новата зала на домакините, носеща дългото име „Галатасарай Тачспор Тесислери Даикин Парк“. За домакините от втория гейм игра и българската националка Христина Русева.

Топреализатор на мача стана диагоналът на българския тим Габриела Цветанова с 16 точки. Силвана Чаушева добави 13 за Марица. Най-резултатна за победителките беше 23-годишната волейболистка от Тринидад и Тобаго Шинейд Джак, която игра като център в първите два гейма и като диагонал в четвъртия и отбеляза 14 точки. Италианският диагонал Надя Чентони игра само в първите две части и добави 13. Българският център на Галатасарай Христина Русева завърши със 7 точки.

„Жълто-сините“ ще гостуват на Галатасарай още веднъж в петък, 6 януари, от 12:30 часа.

Снимка: volleymaritza.bg

Подобни статии

Top