Владимир Маринов оглави областната организация на АБВ в регион Пловдив

Владимир Маринов е новият лидер на АБВ в регион Пловдив

Владимир Маринов застана начело на областната организация на АБВ в регион Пловдив. 34-годишният бизнесмен и едно от политическите лица на Община „Родопи“ бе избран единодушно на учредителна конференция, провела се снощи. 117 делегати и гости препълниха до краен предел зала „Тракия“ на хотел „Тримонциум“.

За учредяването на областната структура пристигнаха председателят на ПП АБВ и президент на България /2002-2012/ Георги Първанов и председателят на парламентарната група и депутат от Пловдив проф. Борислав Борисов.

Иванка Авкова от Асеновград и Стоян Стоянов от Брезово бяха избрани за заместник-председатели на областната структура.
Владимир Маринов благодари на делегатите от областта за гласуваното доверие, както и за работата на хората от региона, напомняйки, че от 60-70 души преди европейските избори през миналата година, днес ПП АБВ в региона наброява 892-ма души. Той бе категоричен, че АБВ носи потенциал и заряд, който предстои да бъде разгърнат тепърва.

„Това, че в рамките само на два дни – за председатели бяха избрани млади хора – ден преди конференцията в Пловдив, градската конференци в София избра 28-годишният Тодор Цанев, а днес и Владимир Маринов, по категоричен начин показва, че АБВ е млада и активна партия, която носи потенциал“, заяви и председателят на националната младежка организация Нина Найденова.

„Нашето присъствие зависи от това какви политики правим“, заяви пред делегатите председателят на ПП АБВ Георги Първанов. Той не пропусна свършеното дотук, подчертавайки както факта, че АБВ е партия, силна със своите идеи, така и с реализирането им – особено пакета от социални реформи, предприети от министър Ивайло Калфин. „АБВ обаче е не само социален коректив – АБВ трябва да започне да се формира като алтернатива“, посочи председателят на партията и президент на България 2002-2012.

Преди това пред медиите Георги Първанов заяви, че „отношението на АБВ към коалицията зависи от това как ще се реализира пакетът от социални реформи и преди всичко пенсионната, предложена от нашия представител в кабинета Ивайло Калфин“.

Той уточни, че на дневен ред стои и въпросът доколко правителството е дееспособно и че АБВ има критики срещу част от министрите, като посочи министъра на външните работи и министъра на отбраната. По думите му двамата „определено дърпат кабинета надолу“.Те очевидно не се справят и това е тема за един сериозен дебат вътре в самата коалиция, допълни Георги Първанов.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top