Владо Карамазов подкрепи „Кауза Ники“ в Пловдив

Владо Карамазов подкрепи благотворителната изложба в подкрепа на болния от левкемия 23-годишен Николай Попов от Пловдив. Актьорът бе специален гост на благородната кауза преди представление в Пловдив.

Почти 5000 лева бяха събрани от даренията на пловдивските бизнесмени, адвокати, нотариуси, банкери и хора с големи сърца. Очаква се сумата да се увеличи от дарения по банков път от гости, които не са успели да присъстват на изложбата лично, споделиха младежите от „Кауза Ники”, които вече близо половин година организират кампанията на Ники.

По време на изложбата бяха представени над 30 платна на известни художници: Дечко Узунов, Иван Георгиев – Рембранд, Генко Генков, Веско Велев, Ангел Пачаманов и др. Голям интерес предизвикаха картините, дарени за каузата, от сина на известния пловдивски художник Анастас Константинов – Константин Константинов. Водещият на събитието Гаро Узунян побърза да закупи за себе си една от творбите на младия автор. Картини за каузата дариха и художниците Никола Певичаров и Нора Ампова – сестра на Графа. 6-годишният Велин Стефанов, който има вече самостоятелни изложби във Ватикана, Валенсия и София също дари една от своите най-високо оценени картини.

Ники в момента е в Германия, където му беше направена костно-мозъчна трансплантация, а борбата му за живот все още продължава. До набиране на крайната сума за довършване на лечението са необходими вече по-малко от 25 000 лв. Набраните средства до момента са 350 000, благодарение на всички инициативи, обединили известни личности, организации, културни дейци и хиляди добри сърца.

Можете да подкрепите Ники с SMS с текст DMS NIKI на номер 17 777 и  на следните дарителски сметки:

В лева: ЦКБ АД Клон Пловдив Б-я (BIC: CECBBGSF)

IBAN: BG42CECB979040C4360100

В евро: ЦКБ АД Клон Пловдив Б-я (BIC: CECBBGSF)

IBAN : BG56CECB979044C4360100

Николай Тодоров Попов

Подобни статии

Top