Влияят ли диетите на сексуалния живот?

Храна и секс – нуждаем се и от двете, а те са взаимосвързани. Може и да не ви се вярва, но една неподходяща диета би могла да повлияе неблагоприятно на сексуалния ви живот, но от друга страна има определени храни, които имат силата да повишат либидото ви.

Мозъкът разпознава секса и храната по един и същи начин – като удоволствие. Поддържането на здравословен хранителен режим е от изключително значение за сексуалното желание и доброто представяне в леглото. За да се радваме на хубав и качествен секс, е важно да сме здрави, голяма роля за което имат нещата, които слагаме в устата си. Здрав дух – здраво тяло, хубава храна – хубав секс.

Включвайте в менюто си храни, които ви дават енергия. Сексуалността е въпрос на добро здраве, а правилното хранене спомага за него.

Както след хранене, така и след оргазъм през организма преминава хормонът на радостта – серотонин. Той сваля напрежението и извиква желание за сън.  Храната, преди всичко, е източник на витамини и микроелементи, точно те влияят на организма като засилват либидото.

Секс – колкото повече, толкова по-добре. Редовният секс дава редица предимства и на мъжете, и на жените в напрегнатото ежедневие и удължава живота, пише British Medical Journal.

Според данните на списанието при редовен полов живот се подобрява обонянието – тъй като нараства количеството на хормона пролактин в човешкия организъм. Намалява и рискът от сърдечно-съдови заболявания, грип, настинки и депресия.

Сексът е и най-приятният начин да се справите с излишните килограми. Един полов акт от 15 минути се равнява на 200 калории по-малко.

Подобни статии

Top