ВМРО-БНД на бдение пред Съдебната палата преди делото на имамите

Членове и симпатизанти на ВМРО-БНД ще окупират утре Съдебната палата в Пловдив преди делото по жалба на пазарджишките имами, които обжалват пред Пловдивския апелативен съд присъдите си за  проповядване на антидемократична идеология, постановени от Пазарджишкия окръжен съд.  Воеводите заявяват, че така ще изразят своята гражданска позиция в подкрепа на действията на българския съд и против разпространението на антидържавната идеология на радикалния ислям в България.

„Ние от ВМРО бяхме на всяко заседание в Окръжен съд Пазарджик и съумяхме да предотвратим събирането на хора, облечени в нетрадиционните за България бурки и мъже, носещи странно дълги бради, които се опитваха да оказват натиск на съда. Затова считаме, че е наш граждански дълг да продължим да бъдем пред съдебната палата, този път в Пловдив, за да сме сигурни че съдията по делото ще успее да вземе сам своето решение без външна намеса“, посочват в обръщение до медиите от ВМРО-БНД.

От патриотичната организация напомнят, че тези, които утре ще бъдат изправени на съд за антидържавната си дейност са обвинени в това, че членуват в ислямската, сунитска, салафитска секта Ал Уакф Ал Ислами. „Не можем да не направим паралел със случващото се в Сирия и Ирак и същата тази сунитско-салафитска идеология на главорезите от ИДИЛ!“, категорични са от ВМРО-БНД.

„Вярваме в справедливостта на българския съд, и се надяваме, че антидържавния радикален ислям ще бъде изкоренен от България, а неговите последователи ще получат своето възмездие!“ – се казва още в прессъобщението на ВМРО-БНД.

 

Подобни статии

Top