Внасят сигнал за Колодрума в Европейската комисия

kolodrum (12)

Евродепутатът Ангел Джамбазки е внесъл в Европейската комисия сигнал с искането за проверка на кмета на Пловдив Иван Тотев и действията му, свързани с изграждането на спортната зала „Колодрум“.

На пресконференция в София днес той заяви, че сигналът  в Брюксел е внесен след необяснимото по думите му мълчание на българските институции.

Преди близо три месеца  народните представители от Патриотичния фронт Борис Ячев и Валентин Касабов внесоха сигнал до главния прокурор с искането за проверка заради оскъпената многократно обществена поръчка за изграждане на Колодрума и обвързването на семейството на Иван Тотев със строителната фирма „Главболгарстрой“.

Копие от сигнала до главния прокурор те изпратиха на финансовия министър,  Агенцията за държавна финансова инспекция и до парламентарната антикорупционна комисия.

„Отговор на този сигнал досега няма. Да, междувременно залата стана известна покрай перипетиите на правителствения самолет и отварянето-неотварянето на колесника – и с това ще приключа с усмивките – но не стана ясно защо мълчат българските институции и защо цената на Колодрума е  нараснала между 4 и 5 пъти без самата зала да е мръднала дори и с 1 квадратен метър разширение? Ако това не е корупция – здраве му кажи“, заяви Ангел Джамбазки на пресконференцията, която даде заедно с общинския съветник от Пловдив Слави Георгиев и регионалния организатора на ВМРО за Пловдив Александър Сиди.

Евродепутатът определи като сериозен проблем обвързаностите на кмета на Пловдив и семейството му с фирмата-изпълнител „Главболгарстрой“. „Тази фирма строи второто крило на семейния хотел на г-н Тотев, семейната къща и му отпуска заем от 1 млн. лв. И пак ще попитам – е, това не е ли конфликт на интереси? Затова внесохме сигнала в ЕК“, заяви Ангел Джамбазки.

 

 

 

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top