Внимавайте със свещите на Великден - DC news

Внимавайте със свещите на Великден

Почитаме св. Анна

Пожарникари ще следят за опасност от пожари по Великден. Ритуалът на християнския празник е свързан и с палене и пренасяне на горящи свещи, което повишава опасността от възникване на пожари и инциденти, предупреждават от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Пловдив.

За осигуряване на пожарна безопасност огнеборците извършват проверки в църковните храмове в областта. Целта на проверките е да се избегнат рискови ситуации предвид очакваното струпване на хора по време на празничните богослужения. Обръща се особено внимание на организацията за пожарна безопасност в храмовете, осигуряване на условия за успешна евакуация, изправността на електрическите инсталациите, наличието на противопожарни уреди за първоначална пожарогасене, обезопасеността на местата за палене на свещи и др.

От Пожарната ни призовават да сме внимателни със свещите при посещение в църковните храмове. Опасност за запалване се крие и при пренасянето им в автомобилите, предупреждавта пожарникарите. Съветът е след пренасянето на запалените свещи в домовете, те да не оставят да горят без надзор.

При пожар се обадете незабавно на спешния телефон 112

Подобни статии

Top