Внимание! Запалването на контейнери е опасно

Община Пловдив призовава за повишено внимание на гражданите относно запалването на контейнери за разделно събиране на отпадъци.

През изминалите две седмици на територията на район „Централен”, изгоряха 10 броя контейнери за разделно събиране на отпадъци от опаковки. На 21 март се констатира, че още два контейнера /син и жълт/ са изгорели. Най-вероятно става дума за злонамерени действия, тъй като отоплителния сезон е към своя край. Фактите сочат, че запалването им става предимно вечер.

Умишленото палене на тези съдове е безсмислено и опасно занимание, алармират от дирекция „Екология и управление на отпадъците“. Освен нанесените до момента значителни материални щети, при изгарянето на пластмасовите контейнери се замърсява и околната среда и има риск за сградите, които се намират в близост до тях.

Контейнери са поставени на възможно най-удачните места с цел достъпност, както на гражданите, така и на обслужващата ги техника. Избраните места са съобразени и с постъпилите в община Пловдив мнения и конкретни предложения от граждани и фирми.

Във връзка с това Дирекция „Екология и управление на отпадъците” при Община Пловдив призовава гражданите да сигнализират на тел. 6111 – Пловдивски Общински инспекторат, в районните полицейски управления или на тел. 112 – за спешни повиквания, при всеки случай на злонамерени действия срещу контейнерите. Нарушителите ще бъдат строго наказвани.

Подобни статии

Top