Водата потече по стълбите на „Каменица“ в Пловдив (СНИМКИ)

kamenica (11)

Водната касакда на стълбите на „Каменица“ от днес радва пловдивчани и гости на града под тепетата. Напълно обновеният обект в центъра посрещна първите си посетители и пред тях бяха представени невижданите досега атракции.

Проектът е на стойност 150 хил. лв., като предстоят още дейности по озеленяване и поставяне на кашпи с цветя, заяви кметът Иван Тотев. Градоначалникът бе първият, който официално натисна бутона, с който даде старт на водната струя.

Водопадът и фонтанът, който се намира над него се захранват от резервоар, който е поставен под стълбите. В подножието им има малки градинки с цветя, а от двете им страни са монтирани пейки за отдих. Камери с висока резолюция пък ще следят денонощно какво се случва в района на новото съоръжение.

Тотев изрази задоволството си от факта, че теренът, който доскоро се използваше главно за консумацията на дюнери, днес е едно от най-красивите места за отдих и разходка.

Допълнителен бюджет е предвидила общината за филиала на Градска художествена галерия, който ще се помещава на мястото на бившия бар „Калигула“. Очакванията на местната управа са от двете страни на стълбите да има кафенета, тъй като това са частни имоти.

Минути след самото откриване десетки хора се спряха, за да се насладят на най-новата атракция. Единствените недоволни бяха майките с малки деца, на които ще се налага да пренасят бебешките колички на ръце, ако искат да се изкачат или да слязат по стълбите. Наклонът обаче твърде голям и на практика е невъзможно да се направи специална за целта рампа.

Петя Терзийска

Петя Терзийска следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top