Водещи дестинации за винен туризъм навръх 14 февруари

Винен туризъм навръх 14 февруари

Виненият туризъм у нас все повече набира популярност. Българите успяват да оценят качеството на родните вина и предприемат дълги дионисиеви пътешествия, като по този начин съчетават дегустацията с почивка и СПА процедури.

Какво по-подходящо време за посещение на винарски изби в навечерието на 14 февруари? Предлагаме ви примамливите оферти на водещи винарни, голяма част от които не отстъпват по нищо на избите в Европа.

Винарска изба „Вила Юстина“ е само на 26 км. от Пловдив, в покрайнините на Родопската яка в село Устина. Комплексът предлага на своите посетители къща за гости, възможност за дегустация и разходки. За празника на любовта и виното се предлагат и специални пакети. Пакет „Премиера“ „Прима“ или „ВИП“ – изборът зависи изцяло от вашите предпочитания. Цените са от 15 до 50 лв. на човек.

За винените и гурме ценители се предлагат дегустации с 3 и 5 степенни менюта, организирани по предварителна заявка, които могат да превърнат  обяда или вечерята в незабравим момент.

Комплексът за винен и СПА туризъм „Старосел“ е разположен под южните склонове на Средна гора. Пакет „Свети Валентин“ включва две нощувки в  двойна стая, студио или апартамент, две закуски,  DJ на 14 февруари, винен тур, джакузи с минерална вода, парни бани, сауна.

Комплексът е известен в чужбина с отбраните си ястия и разнообразието от вина. Цените на пакетите за празника са от 250 до 370 лв. в зависимост от избора на стая и допълнителни екстри.

Винарска изба „Братя Минкови“ е дестинация, която носи духа на Българското възраждане и комфорта на старите къщи. Разполага с две музейни части, които ще ви посветят в хилядолетната история на винопроизводството в Карнобатския регион. Безспорна атракция е възможността лично да се наблюдават етапите на винопроизводство, като най-колоритен е ритуалът по гроздобер.

Винарна вила „Терес“ е комплекс за винен и СПА туризъм. Разположен е в южната част на село Карабунар и гарантира спокойна почивка и високо качество на обслужване. Дегустациите навръх 14 февруари са придружени с кратък курс по производство на вино и сомелиерни практики.

Винарска изба „Винифера“ е разположена в село Брестовица, на 20 км. югозападно от Пловдив. Освен дегустации, винарната предлага и възможността сами да оформите и бутилирате бутилка вино. Дестинацията е подходяща за хора с малко свободно време, коио искат да се откъснат за ден от натоварения градски живот.

Винарска изба “TODOROFF” се намира в сърцето на Тракия, само на 16 км. от града под тепетата. Избата е с бутиков характер и предлага богат избор от напитки както за любители, така  и за колекционери. Специалните пакети „Бутик“ и „Галерия“ дават възможност да закупите няколко бутилки различни вина и да получите специален бонус.

 

Подобни статии

Top