Водният ад в подлеза на Централна гара продължава (СНИМКИ)

Подлезът на Централна гара е наводнен за пореден път тази година. „Живеем в абсурдна страна, нямам вече никаква надежда, че нещата тук ще се оправят някога“, жалваше се собственикът на един от магазините в подлеза Иван Бончев. Припомняме, че точно преди две седмици, мъжът подаде жалба лично до кмета на Пловдив Иван Тотев.

В жалбата Иван Бончев обясни откъде според него тръгва проблемът и защо се наводнява съоръжението. По думите му, ремонтът на бул. “Христо Ботев”, който е започнал преди три месеца, е поставил началото на проблемите в подлеза. Оттогава при всеки дъжд започва да тече вода от тавана вътре в магазините и вън в коридора, използван от пешеходците.

Миналия понеделник ремонтните дейности по булеварда над подлеза са подновени. Дотук добре, но вече втора седмица участъкът стои разкопан и по думите на търговците не се извършват почти никакви дейности. „Казаха, че ще приключат за една седмица, а вече се мотаят близо две седмици“, гневят се собствениците на магазините.

Хората ходят по няколко пъти на ден да проверяват как върви реконструкцията и всеки път попадат на една и съща гледка – един от работниците кърти или копае, докато другите стоят и наблюдават.

Иван Бончев е силно разтревожен от предстоящата прогноза за тежка и мразовита зима. Човекът твърди, че не може да се работи в такава мизерия. Вчера дори си е тръгнал от магазина, за да не гледа какво се случва със стоката му.

Продавачът на плодове и зеленчуци също изрази пред нас възмущението си от работниците. „Чудят се къде да изхвърлят бетона, който къртят, а когато ги помолих да ми го дадат, ми поискаха шише ракия. На какво прилича това?“,  пита се възрастният човек.

По думите на Иван Бончев дъждоприемната шахта под стълбището, което води към автобусната спирка пред гарата, вече не поема вода, тъй като най-вероятно е задръстена.

До вечерта в сряда търговците са изгребвали водата с кофи и са я изливали на спирката на булеварда. Счупен водопроводен кран допълнително е допринесъл за бедственото положение в подлеза. Аварията е станала около 9 часа вчера сутринта.

„Дойде служител, за да смени крана, но ни отвори голям проблем. От тръбата тръгна вода и за броени минути заля подлеза. Извикахме пожарната, дойдоха да източат водата с помпи и си тръгнаха. Както се случва всеки път“, завърши търговецът.

Подобни статии

Top