Водно бедствие в Съединение (СНИМКИ)

Бедствено положение е обявено в община Съединение заради преливащи язовири и високо ниво на река Потока. Има повече от 100 сигнала за наводнени дворове, приземни етажи и избени помещения, информираха от общината. Сформиран е кризисен щаб, чиято цел на този етап е да овладее ситуацията, така че да не бъдат нанесени щети.

Каналите в града са пълни с вода, както и много изби, дворове и приземни помещения. На отделни места действат два автомобила на пожарната, а някои домакинства изпомпват водата самостоятелно. Няма данни за пострадали и сериозни материални щети.

Жителите на Съединение разказаха, че тази сутрин реката за кратко е преляла, но в момента ситуацията се нормализира. По-сериозно е положението с язовирите в общината.

В покрайнините на града се намира язовир Точиларци. Рано тази сутрин нивото на водата е било съвсем ниско, но в следобедните часове водоемът е започнал да прелива. Залят е пътят покрай язовира. Служителите на комуналната фирма разширяват каналите, които трябва да поемата преливащата вода.

„Нямаме канализация и всеки път когато вали дълго е така. Да се надяваме, че службите ще овладеят положението и няма да се стигне до приливна вълна“, разказа един от жителите в града.

Не е за подценяване и положението в община Раковски. Там наводнени дворове и мазета има в селата Шишманци и Белозем, където под вода са над 10 домакинства.

 

 

Подобни статии

Top