Водосвет за учебната година в Духовната семинария в Пловдив (СНИМКИ)

seminariq (5)

С празничен молебен и водосвет в храм „Св. св. Кирил и Методий“ беше открита новата учебна година в Духовната академия в Пловдив. Студентите се обучават по Православно богословие в редовна и задочна форма.

Курсът е четиригодишен и успешно завършилите получават диплома за висше богословско образование. Половината от първокурсниците са жени. В това няма нищо изненадващо, коментира зам.-ректорът Димитър Мирчев и допълни, че преди всичко те са вече майки и ще възпитават бъдещото поколение.

42-ма души наброява вторият випуск на Православната духовна академия. За учебната 2015-2016 г. във висшето училище към Светия Синод са приети 25 студенти в редовна форма на обучение и 17 в задочна.

В учебния план основният акцент е поставен върху богослужебната подготовка на учащите се, библейската култура, изучаването на класическите езици, догматическото и нравственото богословие. Днес започнаха учебните занятия за задочниците, а учебната година за студентите редовно обучение ще започне на 1 октомври 2015 г.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top