Военният министър: 609 лв. начална заплата за военните е малко (СНИМКИ)

„Ще преодолеем текучеството в армията с различни мерки, свързани със социалните придобивки и условията на труд“. Това заяви в Пловдив министърът на отбраната Николай Ненчев. Той не скри, че заплащането е една от причините в армията да се привличат хора, но не отрече, че на този етап има много вакантни места.

Ненчев посочи, че 609 лева начална заплата за военнослужещите е недостатъчна, но не се ангажира кога ще бъдат увеличени възнагражденията на бойците.

500 от свободните работни места в българската армия ще бъдат заети в близко време, а останалите догодина, допълни военният министър.

Той прие марша на почетните роти от Пловдивския гарнизон, който днес за първи път от 72 години празнува своя празник – 4 юли. Денят е свързан с битката при Криволак. Той е обявен за такъв след Междусъюзническата война заради победата на българските бойци над сръбската армия.

За събитието пристигна също началникът на отбраната генерал Константин Попов. Присъстваха още областният управител Здравко Димитров, шефът на общинския съвет на Пловдив Савина Петкова и командири на поделения.

Пловдивският митрополит Николай отслужи заупокойна молитва пред паметника на Гюро Михайлов, положени бяха също венци и цветя в памет на загиналите за родината бойци.

 

Подобни статии

Top