Военни обсъждат тероризма в Пловдив

В рамките на Международното изложение за отбранителна техника „Хемус 2016“ ще се проведе Осмата международна научна конференция на тема „Научните изследвания – ключов фактор за придобиване на нови отбранителни способности“. Форумът ще се състои днес в Конгресния център на Международен панаир  Пловдив.

В пленарната сесия на Международната научна конференция „Хемус 2016“ доклади ще представят заместник-министърът на отбраната Десислава Йосифова, генерал Константин Попов, началник на отбраната и д-р Георги Шарков, национален координатор по киберсигурност.

По време на научната конференция ще бъдат изнесени над 70 доклада от участници от България, Обединеното кралство, Испания, Ирландия, Германия, Израел и Гърция. Основният акцент ще бъде представянето на анализи на данните от публични мрежи като Интернет, свързани с откриване на химични вещества и рецепти за приготвяне на експлозиви при домашни условия, използвани от терористични организации.

В програмата на научната конференция е включен и специален панел за технологиите, подпомагащи структурите за сигурност. Ще бъдат изнесени резултатите от работата по европейски проект HOMER, в който Институтът по отбрана има важна изследователска роля.

Подобни статии

Top