Вой на сирени изпрати шефа на пожарната в Пловдив

Той получи много подаръци и поздравителни адреси за личния си празник и пенсиониране в системата на МВР

След 34 години вярна служба, с вой на сирени и включена сигнализация, огнеборците под тепетата изпратиха в заслужен отдих своя директор- комисар Георги Мангараков. Днес той навърши 60 години и напуска системата на МВР.

С поздравителни адреси, личния му празник 8-ми февруари уважиха кметове на общини, държавни институции и организации от града и областта.

Кметът на община Пловдив- Костадин Димитров лично поднесе благодарност към всеотдайния му денонощен труд в полза на обществото и му връчи почетен плакет.

Павел Михайлов – кмет на община Родопи, подари на комисар Мангараков картина от Стария град. Въпреки, че е родом от Асеновград, директорът на пожарната служба остава дълбоко свързван с Пловдив.

Сред присъстващите бяха Костадин Каракашев и Атанас Даков, които водеха доброволците и помагаха на огнеборците в редица тежки моменти.

Най- трогателен бе поздравът на възпитаниците на ОУ „Душо Хаджидеков“, което беше спасено от пожар. На фона на песента на Емил Димитров „Ако си дал“, децата пуснаха в небето огненочервени балони- 34 на брой- за всяка прослужена година.

През годините на своето управление директорът на пожарната в Пловдив успява да създаде един добре стикован екип от самоотвержени професионалисти и отлично подготвени кадри.

С най- верните си помощници – ръководи една от най- натоварените откъм произшествия дирекция в страната- Пловдивската с над 5000 произшествия годишно.

Потушените пожари са хиляди, спасените човешки животи и съдби- стотици. Въпреки изключително натовареното ежедневие на огнеборците, комисар Мангараков намираше начин и определяше пожарникарски екип, който да участва в безброй различни инициативи, насочени най- вече към децата.

Пловдивската дирекция е единствената, която с кампания по билбордове и светлинни пана, с широко медийно отразяване в информационните сайтове, през цялата година съветва и напомня на хората, че безопасността е преди всичко лична отговорност.