Впечатляващи тържества за 50-тия юбилей на АМТИИ - DC news

Впечатляващи тържества за 50-тия юбилей на АМТИИ

Няма пари за ремонт на Жълтото училище

Международна научна конференция на тема „Изкуство и образование – традиции и съвременност“, изложба и тържествен концерт са събитията, които ще отбележат кулминацията на честванията по повод 50-годишнината от основаването на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство. В рамките на една година по повод юбилея са организирани и проведени над 50 крупни художествено-творчески и научни дейности.

Заключителните тържества са насрочени на 23 и 24 октомври. Първият ден духовият оркестър на Академията ще свири от 16.00 часа на Главната улица, пред Градска художествена галерия, където на двата етажа ще бъде подредена изложба на студенти и преподаватели от факултета по Изобразително изкуство. На 24-ти октомври духовият оркестър на АМТИИ ще изнесе концерт пред общината. След това ще има и шествие на преподаватели и студенти до ГДК „Борис Христов“, където от 18:00 ч. започват официалните чествания. В концерта в ГДК ще бъдат представени всички жанрове, застъпени в Академията.

Международната научна конференция ще продължи два дни. В нея ще участват близо 90 учени от 11 държави. Това ще бъде изключително мащабен научен форум, посочиха от Академията. Откриването на форума е на 23 октомври, четвъртък, от 9:30 часа.

От ръководството на Академията припомниха, че все още стои на дневен ред проблемът с Жълтото училище. За реконструкцията му обаче е необходимо съдействие от държавата и общината.

Подобни статии

Top