Вратарят на Нотингам Димитър Евтимов: Отказах на Ботев, за да остана в Англия

dimvratar

Спокоен, уравновесен и дори мъдър за годините си – това е Димитър Евтимов, българският вратар, който рекламира името на страната ни в Англия. Роденият в Шумен страж е част от легендарния английски Нотингам Форест. В края на октомври Евтимов направи своя дебют като титуляр на вратата на двукратния европейски шампион. Това стана при визитата на Шефилд Уенздей, а Нотингам Форест загуби с 0:1.

„Имах предложение от Ботев (Пловдив), но отказах, тъй като на този етап нямам намерение да се връщам в България. Смятам, че развитието на младите български футболисти трябва да продължи в чужбина, за да придобият нужната класа впоследствие и да са полезни и на националния ни отбор. Ръководството на Нотингам Форест също прецени, че ще е по-добре да не отивам в Ботев, а да бъда под наем някъде в Англия, за да могат да следят изявите ми”, казва Евтимов в интервю за „7 дни спорт”.

Вратарят се надява да попадне в селекцията на Ивайло Петев в националния отбор, а при младежите се конкурира с Георги Китанов от Черно море.

Снимка: bulgaria.utre.bg

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top