Времето: Баба Марта ще се сърди – дъжд и облаци за 8 март

Днес в западните райони облачността ще се разкъсва и намалява, временно до слънчево време. В централните и източни райони времето ще бъде облачно и главно в югоизточните райони ще вали дъжд. Вятърът ще се ориентира от североизток и ще нахлува по-студен въздух.

Минималните температури ще бъдат между 3 и 8 градуса. Максималните ще са в границите между 11 и 16 градуса. За Пловдив минимална температура 7, максимална 16 градуса.

Атмосферното налягане ще се повишава и ще се доближи до средното за месеца.

След нощните валежи, над масивите от Западна България, облачността ще е променлива и превалявания са малко вероятни. Над масивите от Източна България ще е предимно облачно, със слаби превалявания от дъжд. Ще духа до умерен, по върховете – до силен югозападен вятър. Дневните температури ще са по-ниски и максималната на височина 1200 м ще е около 6 градуса, на 2000 м – около 0 градуса.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-често значителна и на места ще превали слаб дъжд. Преди обяд ще духа до умерен южен вятър, след пладне ще смени посоката си от север и ще отслабне. Максималните температури ще са в интервал между 11 до 16 градуса. Температурата но морската вода е 8-9 градуса, а вълнението на морето ще е 2-3 бала.

 

Подобни статии

Top