Времето: Валежите спират, следва затопляне

Предупредиха за порои и наводнения в Югоизточна България

Днес до обяд валежите в повечето места ще спрат, а облачността от запад ще започне да се разкъсва и намалява. Ще се появи слаб, в Дунавската равнина и Източна България – до умерен северозападен вятър и с него ще нахлуе малко по-студен въздух. Максималните температури ще са между 3 и 8 градуса. За Пловдив минимална температура минус 1, максимална до 8 градуса.

Атмосферното налягане бързо ще се повишава, но ще остане по ниско от средното за февруари.

В планините облачността ще е променлива. До обяд ще има слаби превалявания, главно от сняг. След пладне валежите ще спрат, а облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа до умерен северозападен вятър. Дневната температура на 1200 м ще е около 1 градус, на 2000 м – около минус 6 градуса.

В сряда вятърът от юг-югозапад ще се усили и отново ще започне пренос на топъл въздух, температурите ще се повишат и максималните ще бъдат между 8 и 13 градуса, а минималните ще бъдат между минус 5 и 0 градуса. След временно разкъсване, облачността ще се увеличи и вплътни, но само на отделни места, главно в Западна България ще превали слабо – дъжд и сняг.

В четвъртък в Източна България и северно от планините ще духа умерен и силен юг-югозападен вятър. Облачността над страната ще е разкъсана, често до слънчево. Затоплянето ще продължи и максималните температурите ще се повишат с още 3-4 градуса

Подобни статии

Top