Времето: Валежите ще спират

Предупредиха за порои и наводнения в Югоизточна България

В ранните сутрешни часове в Източна България вятърът ще се преориентира от север и ще продължи да нахлува студен въздух. В Северна България и високите полета на Западна ще вали сняг, в югоизточната част от страната дъжд. В югозападните райони преваляванията ще спрат, а облачността ще се разкъса. В повечето места минималните температури ще са между минус 3 и 2 градуса, за Пловдив около -1 градус.

През деня ще настъпи постепенно подобрение на времето. Вятърът в по-голямата част от страната ще е слаб, в източните райони умерен, по крайбрежието на морето все още силен от север. В предобедните часове все още в централните и в източните райони на Северна България ще вали сняг, в Югоизточна – дъжд, но в процес на отслабване. Ще се задържи предимно облачно. Очаква се много малък дневен ход на температурите – максималните ще са между минус 2 и 3 градуса, в югоизточните райони ще стигнат до 5-6 градуса, в югозападната част на страната, където ще има по-чувствително намаление на облачността, ще бъдат доста по-високи – до 8-11 градуса. За Пловдив очаквана температура до 7 градуса.

Постепенно повишавайки се, атмосферното налягане ще стане по-високо от средното.

В тилната част на отминал циклон, вятърът в планините вече ще е от запад, по билните части умерен. До обяд все още главно в Старопланинския район ще превалява сняг, но по-късно ще спре. По чувствителни разкъсвания на облачността ще има главно над Рила и Пирин. Ще застудее, дневната температура на 1200 м
ще е около минус 3 градуса, на 2000 м се очакват около минус 7 градуса.

Подобни статии

Top